Fenntarthatósággal kapcsolatos információk

FENNTARTHATÓSÁGI KOCKÁZATOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK KÖZZÉTÉTELE

A Nelson Biztosítási Alkusz Zrt. (székhelye: 8000 Székesfehérvár, Vörösmarty tér 1.; levelezési címe: 8200 Veszprém Szeglethy György utca 4.; adószáma: 11601258-1-07,) az Európai Parlament és Tanács (EU) 2019/2088 rendeletének (továbbiakban: Rendelet) megfelelően, mint a pénzügyi szolgáltatási ágazatban tevékenykedő pénzügyi közvetítő, a fenntarthatósági kockázatokkal kapcsolatban az alábbi információkat teszi közzé.

A Nelson Biztosítási Alkusz Zrt, mint független biztosításközvetítő (Rendelet szerint: Pénzügyi közvetítő) elkötelezett a természeti, társadalmi és pénzügyi fenntarthatóság mellett, azonban önálló fenntarthatósági startégiát nem követ. A befektetési termékek értékesítése során a vele szerződésben álló biztosítók - mint termék gazdák – által rendelkezésre bocsátott fenntarthatósági információkat veszi figyelembe.  

A Nelson Biztosítási Alkusz Zrt a fenntarthatósági kockázatokkal kapcsolatos szempontokat a befektetési termékek - különösen az úgynevezett biztosítás alapú befektetési termékek (unit-linked biztosítások) – értékesítése során oly módon építi be a tanácsadási folyamatba, hogy a biztosítóktól kapott információkat ügyfelei rendelkezésére bocsátja, és azokra külön szóban is felhívja a figyelmet. Az ügyfelek által kiválasztott termék esetén, az ügyfél által kialakított portfólió elemeknél a szerződéskötés előtt az ügyfél részére átadja a biztosítók által rendelkezésre bocsátott fenntarthatósági kockázatokkal kapcsolatos információkat tartalmazó dokumentumokat is.

A Nelson Biztosítási Alkusz Zrt. jelen tájékoztatás tartalmát annak tükrében teszi közzé, hogy a tájékoztatás kiadásának időpontjában, nem állnak rendelkezésre teljes körűen a Rendelethez kapcsolódó jogszabályok és standardok, valamint nem rendelkezik valós és releváns információkkal arról, hogy a biztosítók egyes befektetési termékei és eszközalapjai milyen hatással vannak a fenntarthatóságra. Ez utóbbi tekintetében kizárólag a biztosítóktól kapott információkra tud hagyatkozni.

A Nelson Biztosítási Alkusz Zrt folyamatosan figyelemmel kíséri a jogalkotási és szabályozási folyamatokat, valamint a termékgazda biztosítóktól kapott információkat. Változás, vagy a termékgazda biztosítóktól kapott információk alapján a fenntarthatósági kockázatokkal kapcsolatos folyamatait felülvizsgálja, és tájékoztatásában a változásokat átvezeti, szükségesetén önálló fenntarthatósági stratégiát alakít ki.

Székesfehérvár, 2021. március 11.

Fenntarthatósággal kapcsolatos információk (PDF)

Tájékoztatás a fenntarthatósági kockázatok javadalmazási politikába történő beépítéséről (PDF)

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 711

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.