Egészségbiztosítás

Egészségbiztosítás

 

 Biztosítsa be az egészségét!

Ne várja meg, míg ledönti a betegség és kiszolgáltatott helyzetbe kerül!

Az egészségbiztosításokat sok biztosító betegségbiztosítás névvel illeti. Én szívesebben biztosítom az egészségét, mint a betegségeit, így maradok az egészségbiztosítás névnél.

Valljuk be, az országban nem túl fényes a helyzet az egészségmegőrzés terén. Persze alapból sem, hiszen a már kialakult betegség kezelésében, a rengeteg gyógyszerben jóval több pénz van. Talán már egyre többen kezdenek tudatosan élni és igyekeznek előre gondolkodni, megelőzni a bajt. Természetesen így is előfordulhat, hogy kezelésre, vizsgálatra van szükségünk. 

Rémtörténetek, várólista, későn felismert betegségek, későn kezdett kezelések

Azt mindannyian tudjuk, hogy az egészségügyi ellátás Magyarországon olyan, amilyen. Sok panaszt, rémtörténetet lehet hallani a várólistákról, az időben el nem kezdett kezelésekről, a későn felismert betegségekről, a kórházakban uralkodó állapotokról. Bár az állami egészségügyi ellátásból nem tudunk kilépni, egy jó egészségbiztosítással könnyebben, gyorsabban és talán jobb egészségügyi ellátást is kaphatunk.

Két fő terület: gyógyítás és szolgáltatás finanszírozás

Második orvosi szakvélemény nemzetközi orvosi csapattal

Egészségbiztosítás2 fhd

A modern egészségbiztosítások két fő területre koncentrálnak. Az egyik terület a gyógyítás, míg a másik a szolgáltatás finanszírozás. A tagolás ugyan kicsit sántít, hiszen mindkét termék alapvetően a gyógyulást segíti elő, mégis talán ez mutatja meg a különbséget.

Azok a termékek, melyek elsősorban a beteg gyógyulásnak támogatásra jöttek létre, néhány súlyos betegség diagnosztizálása esetén segítenek. Ilyenek például a daganatos megbetegedések, by-pass műtét, csontvelő átültetés, élődonoros szervátültetés. 

A betegség diagnosztizálása után a biztosító egy nemzetközi orvosi csapattal egy újabb, második orvosi szakvéleményt állíttat fel, aki kezelési javaslatot is tesz. A kezelési javaslat nem csak a kezelés módjára, hanem annak helyére is kiterjed. 

Túlélési esélyeidet és életminőségedet két dolog befolyásolja: az idő és a kezelés minősége

Az említett súlyos betegségeknél, túlélési esélyeit és életminőségét két dolog befolyásolja. Az első az idő. Minél előbb diagnosztizálják a betegségét és kezdik meg annak kezelését, annál nagyobbak a túlélés esélyei. A magyar kórházak várólistái miatt ez nem lesz rövid idő, míg egy ilyen egészségbiztosítással akár napok, hetek alatt megtörténhet a kezelés elkezdése. 

A második dolog, ami az esélyeit és a kezelés alatti és utáni életminőségét befolyásolja, a kezelés minősége. A magyar kórházakban valóban kiváló orvosok vannak, és van néhány világhírű specialista is. Sajnos azonban ezeknek a kitűnő gyógyítóknak az anyagi forrásai, technológiai lehetőségei az állami finanszírozás miatt erősen korlátozottak. Ennek az egészségbiztosításnak egy másik szolgáltatása, hogy egy nemzetközi adatbázisból kiválaszt önnek néhány olyan szakmailag elismert orvost, aki az adott betegség egyik specialistája és nem csak a gyógyítását szervezi meg nála, hanem annak költségeit is megtéríti 1.000.000 EUR összegig. Ezzel a szolgáltatás csomaggal minden esélye megvan arra, hogy egy súlyos betegségből gyorsan felépüljön, és életminősége se romoljon a kezelések után.

1.000.000 EUR értékű biztosítás napi egy gombóc fagyi áráért

Talán azt gondolja, hogy egy 1.000.000 EUR értékű biztosítás az ön számára megfizethetetlen. Ez azonban nem így van. Ezek a termékek egy középkorú személyre napi egy gombóc fagyi áráért köthetők meg.

Megelőzés és korai felismerés a hosszú élet titka

A másik fő terület a szolgáltatás finanszírozás. Ez a biztosítás nem csak akkor tud segíteni, ha már beteg vagy, hanem a betegségek megelőzésben és korai felismerésben is segít. 

Szűrővizsgálatok- szűrje ki a gondokat!

A termék egyik szolgáltatása lehetőséget ad az ön számára szűrővizsgálaton való részvételre. A szűrővizsgálatok az egészségével kapcsolatos esetleges elváltozások korai felismerését szolgálják. Jellemzően korának és nemének megfelelő vizsgálatokat végeznek el, azokat kiértékelik és javaslatot tesznek a további teendőkre. Amennyiben egy szűrővizsgálaton bármilyen elváltozást találnak, a többi vizsgálat is elvégezhető az egészségbiztosítás terhére, de akkor is igénybe tudja venni, ha háziorvosa javasol bármilyen kivizsgálást. 

Nem kell hónapokig várni a vizsgálatokra - pár napon belül  MR, CT

A legtöbb termék tartalmaz diagnosztikai csomagot is, igy indokolt esetben akár heteken vagy napokon belül MR, CT vagy akár PET CT vizsgálatokra is tud időpontot kapni. Egy ilyen vizsgálat a magyar egészségügyben jellemzően inkább hónapokat vesz igénybe. A magasabb szintű csomagok akár egynapos sebészeti ellátást, vagy V.I.P kórházi elhelyezést is tartalmazhatnak, és már olyan biztosítás is elérhető, mely nem csak Magyarországon, hanem az egész világon fedezetet tud nyújtani ezekre a szolgáltatásokra.

Magánrendelők, magánklinikák, kulturált körülmények

A szolgáltatás finanszírozás keretében igénybe vett szolgáltatásokat jellemzően nem a Társadalombiztosítás által üzemeltetett intézményekben, hanem magánrendelőkben, magánklinikákon lehet igénybe venni, előre egyeztetett időpontban, kulturált körülmények között. 

 Egészségbiztosítás3 fhd

Megfizetett szakemberek, megbecsülés 

A magán egészségügyben minden vizsgálatnak, beavatkozásnak megvan a maga ára, ami többek között tartalmazza az orvos díjazását is. A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások, nem csak megszervezik a vizsgálatokat, hanem a biztosító a biztosítási díj ellenében, ezek díját is kifizeti helyetted. 

Biztonság, szűrővizsgálatok- kedvező díjazás 

A szolgáltatás finanszírozás biztosítási díja sokkal személyre szabottabb, mint a gyógyításra koncentráló terméké. Általánosságban azt lehet róla mondani, hogy ha évente magán úton részt vesz csak egyetlen szűrővizsgálaton (ami erősen javasolt), és egy-két alkalommal magán egészségügyi szolgáltatást is igénybe vesz, akkor az egészségbiztosítás díja máris kedvezőbb, mint az ön által kifizetett összeg. Arról nem beszélve, hogy egy nagy értékű diagnosztikai vizsgálat a többszörösébe kerül, mint egy egészségbiztosítás díja. 

Beszéljen szakértőnkkel, akivel ki tudják választani az ön számára legmegfelelőbb megoldást!

 

Bebiztosítom az egészségem!

 

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 711

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.