Kockázati életbiztosítás- ne fájjon jobban!

Kockázati életbiztosítás - ne fájjon jobban!

Ez az a termék, amit mindenkinek “kötelezővé” tennénk a balesetbiztosítás mellett, hogy biztonságban élhessenek akkor is, amikor komoly lelki és anyagi veszteség éri a családot. 

Nem várt anyagi terhek - kibillen az egyensúly, kicsúszik a lábak alól a talaj

Egy család életében a szeretett személy távozása az élők sorából hatalmas lelki megrázkódtatás jelent. Sajnos az esetek többségében nem csak a könnyekkel és a fájdalommal kell megküzdeni, hanem a nem várt anyagi teherrel is. Ez sokszor akkora méreteket ölt, hogy teljesen ellehetetlenül egy család vagy ember élete. Ahhoz, hogy ne így legyen, kiemelkedő fizetés/bevétel szükséges, ami a nagy többségnek nem áll rendelkezésre. Egy átlagos család minimum 2 fő összerakott jövedelméből tudja eltartani a hozzátartozóit és fenntartani a megszokott életszínvonalat. Amint kibillen ez az egyensúly, kicsúszik a lábak alól a talaj.

Az életszínvonal jelentősen csökken - a rezsi, a hitel marad

A családfenntartó elvesztése megtöbbszörözi az anyagi terheket. A lelki megnyugváshoz, az új életkezdéshez hosszú évek kellenek, és ez alatt az idő alatt a megszokott életszínvonal anyagiak hiányában jelentősen csökken. A rezsit, hitelt továbbra is fizetni kell, a gyermekek taníttatása szintén súlyos forintokba kerülhet. 

A kockázati életbiztosítás megoldást tud nyújtani az anyagi nehézségek leküzdésében

Kockázati életbiztosítás2 fhd

Igaz, a fájdalmon sajnos nem tudunk enyhíteni, viszont abban tudunk segíteni, hogy mérsékeljük az anyagi terheket és élhető jövőt biztosítsunk az itt maradtaknak. 

Látszólagos védelem vagy valódi segítség?

Sajnos ma Magyarországon a legtöbb kockázati életbiztosítás inkább csak látszólagos védelmet nyújt, mint tényleges segítséget. Egy alacsony biztosítási összegű szerződés (1- 2 millió forint), inkább csak a temetés költségeit tudja átvállalni ahelyett, hogy valós biztonságot nyújtana.

Egy tényleges biztonságot nyújtó kockázati életbiztosítás, halálesetibiztosítás kifizetése könnyen kiszámolható

 Szakemberek szerint egy valós biztonságot nyújtó kockázati életbiztosításnak:

- fedeznie kell a teljes hiteltartozást, amennyiben erre külön hitelfedezeti biztosítás nincs

- akkora haláleseti szolgáltatást nyújt, ami legalább 4-5 évig fedezi a kieső jövedelmet

A kockázati életbiztosítások hasonlóan a balestbiztosításokhoz önállóan is köthetők, azonban számos kiegészítő biztosítással is rendelkezhetnek. 

 Kockázati életbiztosítás3 fhd

Kiegészítő biztosítások:

  • baleseti rokkantságra szóló
  • TB rokkantságra szóló
  • műtéti térítésre szóló
  • kórházi napi térítésre szóló
  • táppénz kiegészítésre szolgáló
  • súlyos megbetegedések esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás

Egyes biztosítók olyan termékeket is kínálnak, ahol előre összeállított csomagokból tudunk választani. Ezek általában a kockázati életbiztosítás mellett több kiegészítő biztosítást is tartalmaznak, de kevésbé rugalmasak, mint egy saját magunk által összeállított biztosítás.

A kockázati életbiztosítások jellemzően határozott tartamra köthetők, így az általunk választott biztosítási szolgáltatás általában a szerződéskötéskor meghatározott összeg lesz. 

A piacon azonban léteznek olyan szerződések is, amelyeket a saját élethelyzetünkhöz tudunk igazítani.

Minél hamarabb gondoskodjon a kockázati életbiztosításról!

A kockázati életbiztosítást minél fiatalabb korban, lehetőleg hosszú távra - akár 20-30 évre – a legcélszerűbb megkötni, mivel minél idősebbek vagyunk a szerződéskötéskor a biztosítás díja annál magasabb lesz. Egy fiatal korban megkötött szerződés díja akár a szerződés végéig fix maradhat.

 

Kegyeleti biztosítás időseknek - gondoljon az utódokra 

 Kockázati életbiztosítás4 fhd

A kockázati életbiztosítások egyik speciális szegmense a kegyeleti biztosítást. Ezt a terméket azoknak az időskorú személyeknek javasoljuk, akiknek a normál kockázati életbiztosítás már nem köthető, de temetési költségeiket nem szeretnék a családtagokra hárítani. A kegyeleti biztosítások általában élethosszig szóló szerződések, így amennyiben a díjat fizetjük nem fenyeget az a veszély, hogy a határozott idejű szerződés megszűnik és a biztosító nem szolgáltat.

Hosszútávú elköteleződés, a megfelelő döntés aranyat ér!

Megkeressük a legjobb megoldást!

A kockázati életbiztosítások nagyon egyszerű terméknek tűnnek, azonban, mint a legtöbb biztosítási terméket, célszerű független tanácsadóval megkötni. A tanácsadó képzett biztosítási szakemberként a beszélgetés során felméri az ügyfél igényeit és élethelyzetét, majd az információk alapján akár több biztosító által kínált terméket is tud ajánlani. 

Érdemes szem előtt tartani, hogy a kockázati életbiztosítás hosszútávú elköteleződést jelent, így egy jól megkötött szerződés nagy segítséget tud nyújtani egy tragédia esetén, míg egy elrontott szerződés csak nehezíti a hátramaradottak helyzetét.

Ön kockáztat vagy biztonságban lesz?

 Írjon nekünk, beszéljünk, ha a biztonságos jövőt választja!

 

Biztonságot akarok!

 

Szakértőnk oldala  

 

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.