Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

 

Anyagi biztonság - nyugodt időskor

Hagyja az aggódást másra!

Gondoskodjon magáról, más nem fog ön helyett!

Manapság egyre többet hallani az öngondoskodás fontosságáról, többek között a majdani nyugdíjunk kiegészítéséről is. Mindegy, hogy alkalmazottak vagyunk, vagy éppen saját vállalkozásunkban dolgozunk, egyaránt fontos kérdés, mennyi is lesz a nyugdíjunk. 

Az állam - bár a látszat most nem ezt mutatja – egyre nehezebben finanszírozza a nyugdíjakat. Már más világ van, az árak az egekben, sok nyugdíjas a napi étkezést is nehezen tudja megoldani. A helyzet az, hogy egyre csak nő a nyugdíjasok száma és egyre kevesebb a fiatal adófizető, ami nem túl biztató a jövőre nézve. Hiába várjuk a csodát, vagy hogy majd valaki ezt megoldja helyettünk, sajnos erre nincsen reális esély. Fel kell állni és menni előre, nekünk. Elkezdeni minél hamarabb megalapozni a nyugodt időskorunkat. 

Kezdje el még MA! - Ne hagyja a milliókat az asztalon!

Nyugdíjbiztosítás2 fhd

Persze megértjük, hogy most, amikor még fiatal az ember, nem e körül járnak a gondolatai. Viszont ha szeretnénk, ha nem, az idő megy, nem áll meg. Lépnünk kell. Minél hamarabb vágsz bele, annál jobb. Fontos tudni, hogy több millió forintról van szó már pár év leforgása alatt is. Ráadásul minél hamarabb belevágsz, annál kisebb összeg elegendő havonta, hogy szép kis pluszra számíthass.

Az sem mindegy, hogy idős korunkra anyagi szinten milyen életminőséget tudunk biztosítani magunknak. Félig tréfásan azt szoktuk mondani, a nyugdíjba vonulás nem azon múlik mennyi idős vagyok, hanem azon, mennyi pénzem van. Persze egyáltalán nem vicces, hogy ez a helyzet. A jó hír az, hogy tehetünk ellene, hogy ne kelljen még 70-80 évesen is hajtani a pénzt vagy éppen szűkölködni.

KATÁS-ként vagy minimálbérrel életveszély kihagyni

Nyugdíjbiztosítás3 fhd

Azt ugyan a nyugdíjbiztosítások nem tudják ígérni, hogy 10-15 évvel korábban nyugdíjba vonulhatunk, viszont az egyik legjobb eszköze a nyugdíj kiegészítésnek. Különösen igaz ez akkor, ha például a bejelentett bérünk a minimálbér, vagy KATÁS vállalkozók vagyunk. Minimálbérhez ugyanis minimál nyugdíj tartozik a KATÁS vállalkozók pedig még rosszabb helyzetben vannak, hiszen a várható nyugdíjuk még a minimálbérre bejelentett munkavállalókénál is kevesebb lesz. Senki sem  azért vág bele egy vállalkozásba, mert szűkölködve akarja tengetni az életét, inkább egy  jobb életet akart teremteni magának.

130.000 Forint adókedvezmény is elérhető

A nyugdíjbiztosítás kimondottan egy, a nyugdíj korhatárig szóló szerződés, amivel önmagunk gondoskodhatunk a nyugdíjunkról. Öngondoskodásunkat az állam a befizetett összeg 20%-val de legfeljebb 130.000 Ft adókedvezménnyel támogatja. Igaz, ezt a kedvezményt nem a kezünkbe kapjuk azonnal, hanem a nyugdíjbiztosításunkon írják jóvá. Mondhatjuk, hogy kapásból az évben befizetett összeg 20 százalékot kamatozott. Természetesen, mint ahogy az általunk befizetett összeget, az adókedvezményt is befekteti a biztosító az általunk választott befektetésbe és ugyan úgy lesz hozama, mint a saját befizetéseinknek.

30 évesen 35 év, 55 évesen már csak 10 évünk van összerakni a nyugdíjunkat

Mire vár még?

Az, hogy mégis mekkora összeggel kezdjünk el takarékoskodni, nagyon sok tényező függvénye. A két talán legfontosabb az életkor, és az elérni kívánt cél. 

Nyilvánvaló, ha 30 évesen kezdjük a megtakarítást, a mai tudásunk szerint van még 35 évünk összerakni a nyugdíjunkat, 55 évesen viszont már csak tíz évünk marad. Furcsán hangzik, hogy gondoljunk fiatal korban a nyugdíjunkra, de ez csak nekünk magyaroknak fura, mivel erősen hiszünk abban, hogy az állam majd megoldja a problémát. Más társadalmakban, gyakorlatilag az első fizetéstől az utolsóig a fizetés 15-20 százalékát nyugdíjbiztosításra és más olyan biztosításokra használják fel, amivel nyugdíjukról vagy egyéb megtakarítási céljaikról gondoskodnak.

Hosszútávú elköteleződés - tudatos választás

A nyugdíjbiztosítás egy hosszútávú elkötelezettséget jelent, így alaposan meg kell gondolni melyiket is választjuk a piacon fellelhető szerződések közül. A legegyszerűbb döntés, hogy egy olyan terméket szeretnék, ahol előre megegyezünk a biztosítóval abban mennyit is fizet ki a szerződés végén, vagy egy kicsit bátrabbak vagyunk és vállalunk valamennyi kockázatot a magasabb hozamok reményében.

Mivel fontos nagyon körbejárni a témát és a legmegfelelőbb nyugdíjbiztosítást választani, mindeképpen beszéljen szakértőnkkel, aki segít eligazodni és kiválasztani a személyiségéhez, korához, céljaihoz illeszkedőt.

 

Nem habozok tovább, jól akarok élni idős koromban is!

 

Szakértőnk oldala  

 

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.