Szállítói hitelbiztosítás- hogy ne érje meglepetés!  

 

Azoknak, akiknek a termékeit a vevőik nem azonnal fizetik ki

A szállítói hitelbiztosítás egy Magyarországon kevésbé ismert biztosítási termék, és csak néhány biztosító köt ilyen szerződéseket. Azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akik termékeiket úgy értékesítik, hogy vevőik az áru értékét nem azonnal, hanem később 30-60-90 napos fizetési határidővel egyenlítik ki.

 Úgynevezett nyitva szállítással értékesítik ilyenkor a termékeket. Ez a szállítási értékesítési mód azzal jár, hogy a vevők szinte minden esetben tartozással rendelkeznek náluk. Hogy ez a tartozás mekkora lehet, azt a cégek jó eséllyel a nyilvános adatokból csak becsléssel tudják megállapítani, így fennáll a veszélye annak, hogy a vevő a reálisnál nagyobb tartozással rendelkezik, vagy esetleg nem fizeti ki határidőre a termék ellenértékét.

A biztosító kezdi meg a behajtást és ha eredménytelen, kifizeti a vevő tartozását

Szállítói hitel2

A szállítói hitelbiztosítás megléte esetén a biztosító minden egyes vevőt bevizsgál, meghatározza a tartozás maximális összegét és azt a fizetési határidőt, ami az adott vevőnek adható. Amennyiben egy vevő esetleg nem egyenlíti ki a számlát, a biztosító kezdi meg a behajtási eljárást, majd amennyiben egy bizonyos idő után ez eredménytelen, kifizeti a vevő tartozását. Ezek után a követelés rászáll, és folytatja a behajtást. Ennek azonban szigorú feltétele, hogy a biztosító által meghatározott hitel limitet és az általa megadott fizetési határidőt betartsuk.

Nemzetközi háttér

A biztosítók, akik ezekkel a termékekkel foglalkoznak, szinte kivétel nélkül nemzetközi háttérrel rendelkeznek, így nem probléma akár egy külföldi vevő, vagy egy nagyobb magyarországi multinacionális cég bevizsgálása sem.

Mintha saját követeléskezelő cége lenne

Aki ilyen szerződéssel rendelkezik, azt is mondhatja, mintha lenne egy követeléskezelő cége, viszont a biztosítás ennél sokkal többet tud és nekünk sem kell a megérzéseinkre hagyatkozik egy-egy új vevő esetén. Az sem mellékes, hogy a számláinkon feltüntethetjük a biztosítót, aki a követeléseinket kezeli. Ez sokszor sokat segít a számlák határidőre történő kiegyenlítésében.

Független szakértőként ebben is tudunk segíteni Önnek, hogy olajozottan működjön a gépezet, folyamatos veszteségek megélése nélkül! Kérje kollégánk segítségét!

Pont erre van szükségem, beszéljünk!

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.