Vállalati, vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalati, vállalkozói vagyonbiztosítások

 

Ugye Ön sem szeretne mindent előről kezdeni?

Vigyázzon már meglévő vagyonára, értékeire!

Egy vállalkozást felépíteni és sikerre vinni nem egyszerű feladat. Rengeteg tanulást, odafigyelést, időt, energiát, pénzt igényel. Az évek alatt kemény munkával és sok-sok munkaórával teremtett értékeit és elért pozícióját senki sem szeretné valamilyen nem várt esemény miatt elveszíteni. 

Nem elég, ha jók vagyunk valamiben és sikerül vagyont felhalmoznunk, arra a vagyonra vigyáznunk is kell. Körültekintően kell gondolkodnunk és bebiztosítani magunkat az esetleges káreseményekre, így ha megtörténik a baj, nem kell mindent előlről kezdenünk vagy a sok év munkáját pótólni, újraépíteni. Gondoljunk csak bele, egy kisvállalkozónak ez mekkora teher, még a megélhetését is kockára teszi.

Vállalkozói biztosítás a vállalkozás vagyontárgyait ért károkra

A vállalkozói biztosítás olyan termék, amely a vállalkozás vagyontárgyait ért károkra nyújt fedezetet. A vagyontárgy bármi lehet, ami a vállalkozás érdekét szolgálja, gép, berendezés, készlet, félkésztermék…. Azonban pl. a gépjárművekre nem vonatkozik, erre casco fedezet kell, de pl. egy rendszámos munkagépet tudok biztosítani. 

A biztosítási események/káresemények lehetnek:

Vállalkozói vagyon2 fhd

- tételesen felsoroltak (pl. tűz, vihar, csőtörés, stb.) 

- minden kockázatra kiterjedő úgynevezett all risk szerződések: aminek az a sajátossága, hogy mindenre fizet, amit a biztosító nem zár ki

Nem a méret a lényeg! 

Vállalkozói biztosítás a legkisebb és legnagyobb vállalkozásoknak is

A vállalkozói biztosítás megkötését erősen javasoljuk a legkisebb vállalkozástól a legnagyobbakig. A kisvállalkozásoknak főleg azért, mert egy komolyabb káresemény a kis családi vállalkozásokban akár a család megélhetését is veszélyeztetheti, míg a nagyobb vállalkozások esetén a kiszámíthatatlan kockázatok csökkentésének egyik eszköze.

Személyre szabott ajánlatok

Image
Image
Image

Ezeknél a szerződéseknél sokkal több lehetőség van egy személyre szabott ajánlat elkészítésére, mint a lakossági termékeknél. 

Több biztosító kínál a mikro vállalkozásoknak személyre szabott termékeket ilyenek lehetnek akár egy fodrász, gyógyszerész vagy építőipari vállalkozás. Ezek sokszor alap felelőségbiztosítást is tartalmaznak, és kimondottan az adott szakma speciális igényeinek megfelelően kerülnek kialakításra.

A közép- és nagyvállalati szegmensben a kockázatok felmérése és értékelése után lehet személyre szabott ajánlatot tenni, ami a szerződés kockázati körében, önrészesedések beállításában és esetlegesen egyedi záradékok kialakításában nyilvánulhat meg. Itt fontos megemlíteni, hogy nem csak a működés közbeni károkra lehet fedezetet adni, hanem egy káresemény utáni helyreállítási időszakra is. Ezt nevezik üzemszünet biztosításnak.

Nagy kihívás a biztosítási összegek meghatározása

A szerződésekben az egyik legnagyobb kihívás a biztosítási összegek meghatározása. Általában a készletek a legegyszerűbbek, hiszen újak, új értékük van. A vállalkozások viszont a többi eszközüknél a nettó könyv szerinti értéket tudják, ami a biztosításban nem megfelelő, hiszen egy nulla nettó könyv szerinti értékkel rendelkező gépnek pont nulla lesz a biztosítási összege, így a kártérítés is pontosan nulla lehet. Jó kiindulási alap a beszerzési ár, vagy bekerülési költség, azonban azt is meg kell nézni mennyit avult azóta az eszköz, mennyi annak a piaci értéke.

Önrészesedés 

A másik érdekes kérdés az önrészesedés. Egy mikro vállalkozásnál nyilván a lehető legalacsonyabb önrészesedést választjuk, de egy KKV vagy nagyvállalat esetén tisztázni kell az ügyféllel mekkora az a kár, amit saját kockázatára tud viselni, és nem veszélyezteti a működést. Egy jól meghatározott önrészesedés akár jelentős díjcsökkenést is okozhat, de javítja a szerződés kár mutatóját a biztosítónál, így a biztosítási évfordulón elkerülhető a jelentősebb díjemelés.

A vállalkozói vagyonbiztosítások megkötésekor fokozottan ajánlott független biztosításközvetítő segítségét igénybe venni, hiszen több biztosító termékeit tudja ajánlani, szakmai segítséget nyújt a lehetséges kockázatok meghatározásában, javaslatot tehet azok csökkentésére.

Keressen minket, mi pedig megkeressük az Ön számára legtesthezállóbb vállalkozói vagyonbiztosítást, hogy ne érje meglepetés!

Beszéljünk, segítségre van szükségem!

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.