Gépjármű felelősségbiztosítás

GFB

 

GFB - Attól, hogy kötelező, nem mindegy, hogy milyen

 

Az ördög nem alszik- a GFB megadja nekünk az alap védelmet

Évente nagyjából 800.000 baleset történik, ebből 13-14% a közlekedési baleset. Tegyük össze a két kezünket, ha velünk vagy szeretteinkkel nem történt még baleset, de sajnos az ördög nem alszik. A GFB megadja nekünk az alap védelmet. Hiába tűnik kötelező nyűgnek, pénzkidobásnak, amikor ott a baj, hálásak leszünk, hogy van.

A GFB szót minden járművezető ismeri

A leggyakoribb biztosítási termék, amivel egy átlag magyar találkozik. Ebből a szerződésből van a legtöbb a biztosítási piacon, és a legkevésbé kedvelt szerződés. Leginkább azért, mert kötelező megkötni, és általában a kötelező dolgokat nem szeretjük. 

Panaszkodunk, hogy sok, drága, minek fizetem, ha nem okozok kárt, ha pedig én vagyok a károsult a biztosító úgysem fizet annyit, amennyit kellene. Viszont egy kicsit gondoljunk bele a dologba. 

Amikor autóstársamnak okozok kárt- nem kell zsebből azonnal fizetni

GFB2 fhd

Mi van akkor, ha 10 éven keresztül fizetek évi 100.000 Ft biztosítási díjat. Ez kereken egymillió forint. Mindaddig kidobott pénznek tűnik, amíg egy pillanatnyi kihagyás miatt egyik kedves autóstársamnak kárt okozok. Az egyszerűség kedvéért tételezzük fel, hogy mind az egymillió forint egy biztosítónál van. Ha a kár kevesebb, mint amit befizettem, akkor a biztosító is jól járt, de én is jól jártam, mert nem kell zsebből azonnal kifizetni a károsultat. Ha a kár több, akkor a biztosító ugyan bukott a dolgon, de én nyertem, hiszen kevesebbet fizettem be, és nem is kellett egyszerre kiadnom ezt a pénzt.

Amikor mi magunk vagyunk a károsultak- nem kell vitatkozni a károkozóval

Mi van, ha én vagyok a károsult? Egyszerűen elmegyek a másik fél biztosítójához, és az normál esetben kártalanít. Nem kell vitatkozni a károkozóval a kár mértékén, nem kell esetleg pereskedni, vagy behajtani. A biztosító helytállt. Így szemlélve van előnye annak, hogy kötelező a szerződés megkötése.

Sokan úgy gondolják a világ legegyszerűbb szerződése a GFB. Valóban így volt ez ezelőtt 15-20 évvel amikor mindenkinek január 1. volt az évfordulója. Ma már azonban az sem biztos, hogy a szerződésünket január 1-re kell felmondani és egy szerződésnél annyi kedvezményhez vagy pótdíjhoz kapcsolódó paraméter megadása mellett jó néhány egyéb szabállyal is tisztában kell lenni ahhoz, hogy a legkedvezőbb díjat tudjuk elérni a szerződésen.

GFB3 fhd

Számos kiegészítő létezik a nagyobb védelemért

Általában mindenki azt gondolja, hogy a GFB, az GFB és semmi más szerepe nincs, azonban a biztosítók számos kiegészítőt kínálnak a GFB szerződés mellé. Ezek jellemzően évi néhány ezer forintért választható balesetbiztosítások, vagy mini casco szerződések, de létezik vaddal történő ütközésre, vagy akár kátyúkárra vonatkozó termék is.

Szakértőnk segít eligazodni az útvesztőben és kiválasztani a lehető legoptimálisabb megoldást.

 

Felveszem a kapcsolatot!

 

Amennyiben magának intézné online, itt gyorsan, gördülékenyen intézheti a biztosítását az online felületünkön. Kattintson ide és már számolhat is:

 

Magamnak intézem!

 

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.