Lakásbiztosítás

Lakásbiztosítás

 

Ne hagyja elveszni a hosszú évek munkáját! Védje meg az otthonát!

Viharok, tűz, betörések

Manapság egyre több a vihar, a tűz, az időjárás változékonysága egyre több kárt okoz, amit előre kiszámítani lehetetlen. Nem tudhatjuk mikor, hol fog becsapni egy villám vagy üt ki a tűz. Nem lehetünk biztosak benne, hogy az otthonunk védelmében biztonságban vagyunk. Arról nem is beszélve, hogy mekkora veszteséget okozhat egy-egy káresemény. Nem egy történetet hallottunk, amikor odalett valakinek a teljes családi háza, minden vagyontárgyukkal együtt. El lehet képzelni, hogy mekkora a baj, ha hirtelen mindenünk odavész. Kicsúszik a talaj a lábunk alól, másnál kell meghúzni magunkat akár hónapokra és a kilátástalanság lesz az úr. Évek munkája egy pillanat alatt mehet tönkre.

 tűz

Otthon = több évtized munkája - vegye komolyan a védelmét!

Egy jól megválasztott biztosítás pótolhatatlan anyagi segítség a helyreállításhoz

Egy otthon felépítésében gyakran több évtized munkája fekszik, vagy esetleg jelentős mértékű hitellel terhelt. Érdemes tehát komolyan venni annak védelmét. Egy komolyabb tűzkár, vagy a mostanában gyakran előforduló szélsőséges időjárás pusztítása vagy egy betörő „áldásos” munkája után egy jól megválasztott biztosítás pótolhatatlan anyagi segítséget jelenthet a helyreállításhoz. 

Legyen lakásbiztosítása!

Csak épület, ingóság vagy mindkettő?

A legtöbb Biztosítótársaság termékkínálatában megtalálhatóak a lakásbiztosítások. Köthető csak épületre, csak ingóságokra és természetesen mindkettőre is. Általában ez utóbbi a legcélszerűbb, de ha van társasház biztosítása a lakóközösségnek, vagy béreljük az ingatlant, akkor elegendő csak az ingóságainkat biztosítani. Fontos kiemelni, hogy a biztosítási összegek meghatározásánál az adott vagyontárgy újra beszerzési költségével számoljunk.

 konyha

Példa:

Régi konyhabútor pótlása több százezer forint

Még ha egy 20-25 éves, még használható állapotú konyhabútor van is a konyhában, és ténylegesen nem nagy piaci értékkel bír, egy káresemény utáni pótlása bizony több százezer forintot jelent. Egyszerűbben megfogalmazva tehát az épület és az ingóságok biztosítási összegét is aszerint javasolt meghatározni, ha elvész/megsemmisül, mennyiért fogom tudni pótolni. Érdemes azonban az ingóságok értékét alaposan végig gondolni, hiszen nem csak a bútorzat, elektronikai és szórakoztató eszközök, hanem például a teljes konyhafelszerelés és a ruházatunk is ide tartozik. Ne feledkezzünk el értéktárgyaink – ékszerek, értékes órák, festmények, porcelánok, gyűjtemények – biztosításáról sem!

A legnépszerűbb csomagok

Az elmúlt években az egyszerűbben kiválasztható, 3-4 különböző csomagban kínált biztosításokra legnépszerűbbek. Ezek általában a kínált fedezetek számában mutatnak eltérést, lehetőséget adva az ügyfélnek, hogy maga döntse el, milyen védelemre van szüksége. Biztosítótól és terméktől függően ezen felül számos kiegészítőt is választhatunk mellé, a balesetbiztosításon, a nagy értékű elektronikai eszközök biztosításán, vészelhárításban (dugulás, csőtörés, zárcsere) segítséget nyújtó szolgáltatáson át, akár a bankkártya és személyes okmányok pótlási költségeinek adott összegig terjedő térítéséig.

Néhány esetben a társaságok ingyenes kényelmi szolgáltatásokkal próbálják az ügyfeleket magukhoz csalogatni, ilyen például a szakember ajánlás, vagy a gyors vészelhárítás megszervezés.

A vagyontárgyaink biztosítása mellett fontos az is, hogy mások védelméről is gondoskodjunk. Akár családi házban, akár társasházban lakunk, okozhatunk olyan károkat a szomszédnak, vagy akár egy idegennek, amiért akár több milliós kártérítést is követelhet.

A legegyszerűbb példa erre, amikor társasházban az alattunk lakót „leáztatjuk” vagy családi házban a hirtelen lehulló havat, ónos esőt nem tudjuk eltakarítani és valaki elcsúszás miatt szenved súlyos sérüléseket. A legtöbb lakásbiztosításon belül köthető kiegészítő felelősségbiztosítás, ami alapján a biztosító az általunk okozott károkat is megtéríti. 

Egy néhány tízezer forintos éves díj igen méltányos összeg a sok év alatt megszerzett vagyontárgyaink biztonságáért.

Figyelembe véve a szolgáltatások sokaságát és ezekhez társuló százezres, milliós fedezeteket, egy néhány tízezer forintos éves díj igazán méltányos összeg azért, hogy sok év alatt megszerzett vagyontárgyainkat biztonságban tudhassuk.

Bár ezek alapján egyszerűnek tűnhet a megfelelő biztosítás kiválasztása, mégis érdemes szakember segítségét igénybe venni, ellenkező esetben előfordulhat, hogy valami fontos fedezet kimarad a szerződésből, amire természetesen csak egy komolyabb káreseménynél derül fény, és emiatt a biztosító nem fizeti ki a kárunkat.

Fontos a lakásbiztosítások rendszeres felülvizsgálata!

A folyamatos verseny miatt régebben elképzelhetetlen károkra is nyújthatnak fedezetet

Manapság legfőképpen az elszabadult építőanyag és építőipari szolgáltatás árak miatt fontos a lakásbiztosítások rendszeres felülvizsgálata, de az ingóságaink értékének változása miatt is célszerű legalább évente szakemberrel átnézetni a szerződésünket. Ezen kívül a biztosítók a folyamatos verseny miatt régebben elképzelhetetlen károkra is nyújtanak fedezetet. Ilyen például az állatok által az épület külső vakolatában okozott károkra szóló fedezet.

Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások

Ma már a piacon megtalálhatók az úgynevezett Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások. Ezek a termékek a gyors kárrendezés mellett szinte minden várható káreseményt lefednek.

Erről bővebben ITT olvashat!

A Lakásbiztosítások tengerében nem mindegy, hogy mire esik a választása. Aki nem ezzel foglalkozik, nem is gondol bele abba, hogy egy-egy káresemény mit is okozhat hosszútávon a valóságban. Többségében fogalmuk sincs, hogy mire kell figyelni, mi az, ami a legnagyobb - legszélesebbkörű védelmet adja. Nem egyszerű eligazodni a biztosítások piacán, de itt vagyunk Önnek és ez a hivatásunk, hogy segítsünk megtalálni a legmegfelelőbb terméket. 

 

Keressen minket és beszéljünk, előzzük meg a bajt, amíg nem késő!

 

Felveszem a kapcsolatot!

 

Amennyiben egyedül is boldogul, kattintson ide:

 

Magamnak intézem!  

 

Címkék: betörés, tűzkár, szélsőséges időjárás, viharkár, házbiztosítás, ingóság, lakásbiztosítás, lakás, kár, családi ház, vagyontárgy, otthon, biztonság, vészelhárítás, dugulás, csőtörés, üvegtörés, CSOK, villámcsapás

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.