Társasház biztosítás

Társasház biztosítás

Kollektív védelem az összes lakónak

Egy társasház esetében is rendkívül fontos a megfelelő védelem, hiszen itt nem csak egy embert vagy családot, hanem az összes lakót érinti, ha valami elromlik vagy kár keletkezik. Bár ritkán gondolunk ebbe bele, ha ilyen helyen lakunk, viszont amikor beüt a baj, akkor mindenki rohan a közös képviselőhöz. 

Nagyon nem mindegy, hogy milyen biztosítást választunk, hiszen nagyban megkönnyítheti a gyors ügyintézést, ha okosan döntünk. Arról nem beszélve, hogy a döntés érint minden lakót külön-külön is, hiszen spórolhatnak a saját biztosításukon is és jóval egyszerűbben intézhetik az ügyeiket.

A társasházak, lakásszövetkezetek lakóközösségei számára teljeskörű társasház-biztosítás az épületszerkezet egészére nyújt vagyon- és felelősségbiztosítási fedezetet, beleértve a falazatot, nyílászárókat, épületgépészeti részeket (víz, szennyvíz, csatornahálózat, elektromos vezetékek stb.)

Társasház biztosítás2 fhd

A társasház biztosítás előnyei:

- Egyetlen szerződéssel megoldott az egyéni ingatlanok és a közös területek biztosítása

A társasház közös területei akkor is biztosítottak, ha minden lakó rendelkezik egyéni biztosítással, de egy nagyobb lakóközösség esetén ez nem mindig van így. Az egyéni biztosítások esetén a közös területek kárrendezése is bonyolult, egy egyszerű üvegtörés kárt akár 3-4 biztosítóhoz is be kell nyújtanunk, hogy az teljes egészében megtérüljön. A társasház biztosításban egyetlen szerződéssel tudjuk megoldani az egyéni ingatlanok, és a közös területek biztosítását.

- Teljes épületre kiterjedő társasházi biztosítás - kedvezőbb költségű egyéni ingatlan biztosítás

Az albetétekre és saját lakásunkra csak ingóságbiztosítást kell kötni, mivel a társasházi biztosítás kiterjed a teljes épületre, ezáltal az egyéni ingatlanok biztosítása kedvezőbb költségűvé válhat, illetve elkerülhető a „dupla” biztosítás.

- Egyszerűbb ügyintézés

Az egyéni biztosításokat célszerű annál a biztosítónál megkötni, aki a társasházat biztosítja, így egy esetleges kárnál egyszerűbb az ügyintézés.

- Fedezetet nyújthat a magánszemélyek hitel/kölcsön felvétele esetén

A társasházi biztosítás az egyéni ingatlanra eső tulajdoni hányad mértékéig fedezetet nyújthat a magánszemélyek esetleges hitel/kölcsön felvétele esetén a pénzintézetek számára.

- Egyéni biztosítási szerződéssel nem elérhető fedezetek a lakóközösségnek

A társasház biztosítások a lakóközösség számára olyan fedezetet nyújtanak ( pl. kaputelefon vagy lift rongálás, falfirka, közös tulajdonú ingóságok pl. fűnyíró biztosítása stb.) amik egyéni biztosítási szerződésekben nem érhetők el.

Mire terjed ki a biztosítási védelem?

 Társasház biztosítás3

  • Fedezi az alap káreseményeket

A társasház biztosítás ugyanúgy fedezi az alap káreseményeket ( tűz, villámcsapás, robbanás, üvegtörés, vezetékes vízkár…), mint egy normál lakásbiztosítás.

  • Csak a társasházakra jellemző biztosítási eseményt is tartalmaz 

Néhány, csak a társasházakra jellemző biztosítási eseményt is tartalmaz. Ilyenek lehetnek például a kaputelefon vagy lift rongálás, a társasház tulajdonában lévő vagyontárgyak - például fűnyíró - biztosítása. Kiterjedhet az ideiglenesen tárolt készpénz biztosításra, így tudjuk biztosítani a társasház tulajdonában lévő napelemeket vagy hőszivattyút is.  Kisebb lakóközösségnél fontos lehet a gyors kárelhárításban segítséget nyújtó assistance szolgáltatás is.

  • Megoldható a tulajdonosok, idegenek, a közös képviselő által okozott kár biztosítása is felelősségbiztosítással

A vagyontárgyakban bekövetkezett károkon túl, szinte minden társasház biztosításhoz köthető olyan felelősségbiztosítás, amely nem csak a lakóközösség által idegen személyeknek okozott károkra, hanem a tulajdonosok egymásnak okozott káraira is kiterjed. A közös képviselők által a lakóközösségnek okozott károkra is köthető felelősségbiztosítás.

  • Az egyéni ingóságok is biztosíthatók, egyszerűbb ügyintézés

A lakóközösség döntése alapján akár a közös ingóságokon túl az egyéni ingóságok is biztosíthatók a társasházi szerződésben, ezzel egy esetleges kár során tovább egyszerűsödik az ügyintézés.

Társasház biztosítás4

Változatos kiegészítők, nagy választék

A társasház biztosítások az alap kockázatokon túl minden biztosítónál más és más kiegészítő elemeket tartalmaznak, és díjukban is nagy eltérések mutatkoznak.

A lakóközösség számára legoptimálisabb szerződés kialakításához érdemes olyan szakértő segítségét igénybe venni, aki több biztosító termékét tudja bemutatni a lakóközösségnek. Így végig tudják nézni személyre szabottan melyik lesz a legideálisabb önöknek.

Természetesen ebben is tudunk segíteni, keressen minket bizalommal, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. 

 

Beszéljünk, többet akarok tudni!

 

Címkék: társasház, társasház biztosítás, lakóközösség, lakásszövetkezet, nyílászáró, csatornahálózat, szennyvíz, falazat, albérlet

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.