Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

Gyors kárrendezés, ne várjon hónapokig!

Az MFO szinte minden lehetséges kárt lefed

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás egy olyan speciális, az MNB által szigorúan felügyelt lakásbiztosítás, ami a gyors kárrendezés mellett szinte minden lehetséges kárt lefed és a biztosítók termékei a szinte azonos feltételek okán könnyen összehasonlíthatók.

 

MFO vs „normál lakásbiztosítás”

 

Most megnézzük miben más, mint egy normál lakásbiztosítás.

Az MFO esetén minden biztosítónál megegyezik:

  • a termék feltételei
  • az alapbiztosítási események
  • az alap biztosításban biztosítható vagyontárgyak köre

A termékek feltételei és az alap biztosítási események, valamint az alap biztosításban biztosítható vagyontárgyak köre, teljesen azonosak minden biztosítónál, amennyiben a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást választja a normál biztosításokkal szemben.

 

Eltérés csak a kiegészítő biztosításokban van

Rugalmasabb felmondási szabályzat

Az MFO szerződés a normál lakásbiztosítástól eltérő felmondási szabályokat tartalmaz. Míg a normál lakásbiztosítás a biztosítási évfordulóra mondható fel, addig az MFO egy év eltelte után, akár a következő negyedév első napjára is felmondható.

Gyors kárrendezés - nem kell hónapokig várni

Gondoljuk ismerős, amikor hosszú hónapok telnek el és saját erőből kell finanszírozni a károkat, javításokat, a rengeteg plusz kiadást. Egy ilyen helyzetben rendkívül fontos, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma és minél hamarabb pénzhez jusson.

Az MFO szigorú kárrendezési szabályokat tartalmaz. Például a kárhoz szükséges utolsó dokumentum beérkezését követő 15. napon az ügyfélnél kell lenni a kártérítésnek, illetve előnyben részesíti az online, videós kárfelvételt.

Rugalmas díjazás- akár díjkedvezmény is

A biztosító a szokásos éves díjemelésen túl, ha magas volt a befolyt díjhoz képest kifizetett kár, akkor extra díjemelést alkalmazhat, viszont ha a kárkifizetés egy bizonyos szint alatt van, díjkedvezményt köteles adni.

Ügyfélelőnyök

  • Könnyen összehasonlítható termékek
  • Szinte minden várható kárra kiterjed
  • Gyors, egyszerű kárrendezés

Jellemzően elektronikus kommunikáció a biztosítóval ( ez nyilván csak annak előny aki szereti, de végül is ugye most is egy weboldalt néz)

Egy év után negyedévente felmondható (persze az új biztosítónál is el kell majd minimum egy évet tölteni)

Jó kárhányad (a befolyt díjhoz képest alacsony kárkifizetés) esetén díjkedvezmény

Szeretne beszélni a szakértő kollégánkkal, aki segít eligazodni, mi lenne Önnek a legjobb választás? Kérem kattintson a gombra és vegye fel velünk a kapcsolatot! 

 

Beszéljünk! A legjobb védelmet akarom!

 

A lakásbiztosításokkal kapcsolatban olvassa el ezt a cikket is: 

Ne hagyja elveszni a hosszú évek munkáját! Védje meg az otthonát!

 

Hagyományos lakásbiztosítás

 

Címkék: betörés, tűzkár, szélsőséges időjárás, viharkár, házbiztosítás, ingóság, otthonbiztosítás, rugalmas, gyors, széleskörű, kárrendezés, káresemény

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.