Utasbiztosítás

Utasbiztosítás

 Nyaralás/utazás biztonságban- készüljön fel a váratlan helyzetekre!

Miért kössünk utasbiztosítást?

Külföldre utazik? Lefoglalta a szállását, tájékozódott a programokról, a kirándulási lehetőségekről? A bőröndje indulásra kész, és már eltervezte az utazás minden percét? A váratlan helyzetekre is felkészült? Vagy arra nem lehet felkészülni?

Egy baleset, betegség, teljesen felboríthatja a gondosan eltervezett programunkat. Ezek a helyzetek nem csak jelentős többletkiadással járnak, de gondot okozhat az is, hogy megtaláljuk azt az orvosi intézményt, ahol megfelelő ellátást kapunk, a kommunikáció sem mindig zökkenőmentes az orvossal, és a hazautazás megszervezése sem lehetséges minden esetben az eredeti terveink szerint. Arról nem is beszélve, hogy már az sem biztos, hogy egyáltalán eljutunk a tervezett nyaralásra a családdal. Van megoldás, olvasson tovább!

Az Utasbiztosítás a legjobb barátod egy idegen országban -

Hozzáértő, gyors segítség a bajban

Hogy készülhetnénk fel arra, ha álmaink utazásából rémálom lesz? Utasbiztosítással. Az utasbiztosítás nem véd meg minket attól, hogy rossz dolgok történjenek velünk, de amikor tanácstalanul, kétségbeesetten állunk egy idegen országban, az utasbiztosítás az a megoldás, amivel hozzáértő és gyors segítséget kapunk.

Teljes körű védelem az utazás töredékéért:

Saját magunk, poggyászunk, autó 

Külföldre utazhatunk nyaralás, sportolás, tanulás, de akár munkavégzés miatt, mehetünk autóval, repülővel vagy busszal, utasbiztosítás kötése minden esetben szükséges. Az utazás nagyon sok kiadással jár, de a biztosításon nem szabad spórolni. Az utazás költségéhez képest elhanyagolható összegért kapunk teljes körű védelmet nyújtó biztosítást magunkra és a poggyászunkra vonatkozóan, de akár az autónkra is.

 A gépjárművünkre kötött asszisztencia kiegészítő fedezet téríti a helyszíni javítás költségeit, a jármű szervizbe szállítását, a szállás és a bérautó, de akár még az autó hazaszállításának költségét is.

24 órás magyar nyelvű asszisztencia szolgáltatás

Utasbiztosítás2 fhd

A biztosító 24-órás, magyar nyelvű asszisztencia-szolgáltatással segít minket, ha bajba jutottunk. A segélyhívó telefonszám felhívásával megtudhatjuk, hogy melyik egészségügyi szolgáltatónál kapunk megfelelő ellátást úgy, hogy ne kelljen az ellátás költségeit nekünk finanszírozni. 

A biztosító még a mentésben, kórházba vagy hazaszállításban is segítség

Szükség esetén a biztosító megszervezi a mentést, a kórházba szállítást, kapcsolatot tart az orvossal, a hozzátartozókkal, a konzulátussal, tolmácsol, valamint megszervezi a hazaszállításunkat is. Családi utazás esetén gondoskodik a kiskorú gyermek felnőtt kísérővel történő hazautaztatásáról. A poggyászunk, az okmányaink, a pénzünk, a sporteszközeink sérülése vagy eltűnése esetén, ha idő előtt haza kell utaznunk, vagy jogvédelemre van szükségünk, a biztosító segítségére akkor is számíthatunk.

Ezekre figyeljen, hogy a biztosítása tényleges védelem legyen a bajban, ne csak kabala!

 

  • Tájékozódjunk arról, hogy az életkorunk, a meglévő vagy krónikus betegségeink esetén alkalmaz-e az adott biztosító korlátozást vagy kizárást.
  • Amennyiben extrém sportokat akarunk űzni, síelni, búvárkodni, esetleg dolgozni megyünk külföldre, speciális kiegészítő fedezeteket tartalmazó biztosítást kell választanunk.
  • Az utasbiztosításunk kiválasztásakor azt is feltétlen vegyük figyelembe, hogy hova utazunk. Egy tengeren túli utazás esetén magas szolgáltatási limiteket nyújtó biztosítást célszerű választanunk, ha nem akarunk mi is a pénztárcánkba nyúlni. Például az USA egészségügyi ellátása rendkívül drága, és nehezebb a mentés, kutatás megszervezése is. A kórházi ellátás ideje is lényegesen hosszabb lehet, mint egy európai országban, mivel a távolság miatt a kezelőorvosunk csak akkor járul hozzá a hazaszállításunkhoz, ha az teljesen biztonságos és nem veszélyezteti a hosszú repülőút az egészségi állapotunkat.
  • A biztosítók ajánlatainak összehasonlításakor vegyük figyelembe a célország közbiztonságát és a terror fenyegetettségét is, mert nem minden biztosító nyújt segítséget terrortámadás esetén.

Európai Egészségbiztosítási Kártya- fedezete korlátozott

Többször felmerül a kérdés, hogy európai utazás esetén megfelelő védelmet ad-e az Európai Egészségbiztosítási Kártya? Az EEK fedezete korlátozott. Kizárólag az orvos által szükségesnek tartott sürgősségi ellátásra vagyunk jogosultak, az adott országban alkalmazott önrész megfizetésével, és csak olyan orvosi intézményben, amely szerződött partnere az adott tagállam társadalombiztosítási szervének.

Bankkártyához tartozó utasbiztosítás

A bankkártyánkhoz tartozó utasbiztosítással pedig csak akkor utazzunk, ha meggyőződtünk a szolgáltatási feltételekről és a limitekről, és azok megfelelnek a fenti szempontoknak. Ha kétségeink vannak, van lehetőség kiegészítő biztosítás kötésére.

Útlemondás biztosítás- a befizetett összeg jelentős részét visszatéríti

Ha már megkötöttük az utasbiztosításunkat, vagy inkább előtte, gondoljunk arra is, hogy egy váratlan baleset, vagy betegség megakadályozhat bennünket abban, hogy elmenjünk az annyira várt nyaralásra, és ilyen esetbe az utazási irodák nem mindig tudnak segítséget nyújtani. Így az utazás is elmarad, és még a pénzünk is elveszett. Erre kínál megoldást az útlemondás biztosítás, ami egy váratlan baleset vagy betegség esetén a lefoglalt utazásunkra befizetett összeg jelentős részét visszatéríti.

Ahogy látja is, a megfelelő védelmet nyújtó biztosítás kiválasztásához számos tényezőt kell figyelembe vennünk, nem mindegy milyen utasbiztosítást választunk. Javasoljuk, hogy  szakértőnk díjmentes tanácsadását és közreműködését feltétlenül vegye igénybe a megfelelő döntés meghozatalához. 

Jó kezekben akarok lenni, beszéljünk!

Amennyiben magának választana online, itt gyorsan, gördülékenyen intézheti a biztosítását az online felületünkön. Kattintson ide és már számolhat is:

Magamnak intézem!  

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.