Gép és beruházás biztosítások

Gép és beruházás biztosítások

A fejlődésből ne legyen stagnálás vagy hátralépés

Gép és beruházás1 fhd

 

Vállalkozás = folyamatos fejlődés

A vállalkozások egyik velejárója a folyamatos fejlődés, fejlesztés, beruházások, modernizáció, bővítés. Aki talpon szeretne maradni és növekedni, annak elkerülhetetlen, hogy időnként belefusson egy olyan helyzetbe, amikor szüksége lesz működési környezetét fejleszteni, bővíteni az eszközparkot vagy akár új ingatlant kivitelezni. Rendkívül fontos, hogy a folyó munkálatok ne terelődjenek parkolópályára, ezzel megállítva a növekedést vagy akár nagyobb bukást kelljen elszenvedni. 

Sokan nem is gondolják mennyi mindenre kell ilyenkor figyelni, de semmi gond, hiszen ez nem a szakterületük. Elegendő azt tudni, hogy léteznek megfelelő védelmek ezekre az esetekre is. Azért vagyunk mi, hogy fogjuk a kezüket és segítsünk eligazodni az útvesztőben és a megfelelő  konstrukciót kiválasztani, hogy ne álljon akadály a fejlődés útjába.

Géptörés, gépbaleset, elektromos berendezések, építés-szerelés biztosítás

 A gép és beruházás biztosítás alapvetően egy gyűjtő fogalom, ami a géptörés, gépbaleset, elektromos berendezések biztosítását és az építés-szerelés biztosítást foglalja magában. 

Vállalkozói vagyonbiztosítás és géptörés vagy gépbaleset biztosítás

GÉp és beruházás2 fhd

Ugyan a gépeket és elektromos/elektronikus eszközöket lehet vállalkozói vagyonbiztosításban biztosítani, ezek a szerződések nagyon eltérnek a vállalkozói biztosításoktól. Míg a vállalkozói biztosítások alapvetően az adott telephelyre szólnak, addig a géptörés vagy gépbaleset biztosítás jellemzően arra a munkaterületre szól, ahol ezzel a géppel dolgozunk, hiszen kár a gépeket itt is érheti. 

A helyhez kötött gépek és berendezések esetén is vannak ilyen speciális események, melyeket egy vállalkozói biztosításban nem lehet biztosítani. Például, ha egy turbina lapát eltörik, vagy túlfeszültség miatt egy elektromos motor leég, azt a vállalkozói biztosítások nem fogják kifizetni, mint ahogy a kezelő figyelmetlensége miatti károkat sem. A géptörés biztosítások ezekre is tudnak fedezetet nyújtani. Az elektromos berendezések biztosítása esetén is elmondható, hogy hasonlóan a gépbiztosításokhoz a kockázatot a biztosító a gép éppen aktuális helyén viseli, legyen szó akár egy laptopról, vagy tabletről, esetleg értékesebb mobiltelefonról, de ide soroljuk a hordozható ipari mérőeszközöket is, ami akár lehet egy távolságmérő vagy fémkereső berendezés is.

Beruházásaink biztosítása építés-szerelés biztosításban

Beruházásainkat egy hasonló termékben az építés-szerelés biztosításban tudjuk biztosítani, és erre sem lesz jó egy normál vállalkozói vagyonbiztosítás, mivel egészen más károk történhetnek egy beruházás során. Ezt a szerződést általában a kivitelező köti, de a beruházó is megteheti. 

Elég egy apró hiba vagy hiányosság és a félkész ingatlanban kár keletkezik

Gép és beruházás3 fhd

Egy gyárcsarnok, vagy akár csak egy társasház kivitelezése, felújítása bonyolult feladat, és a természet sem mindig kegyes hozzánk. Az ilyen beruházások során sokféle szakembernek kell hibátlanul együttműködni ahhoz, hogy határidőre be is fejeződjön. Elég egy kisebb hiba, egy tervezési hiányosság, barátságtalan időjárási körülmények, máris ott tartunk, hogy a félig kész ingatlanban kár keletkezik és megtörténhet az is, hogy a szomszédos ingatlanokban keletkezik vagy az alvállalkozók akár egymásnak okoznak kárt. De ha még az építésen szerelésen látszólag minden flottul ment, a próbaüzem vagy a garanciális időszak alatt is előkerülhetnek olyan hibák, amik akadályozzák a rendeltetésszerű használatot. Ezekre a károkra nyújt fedezetet az építés-szerelés biztosítás. Akár csak egy projektre szólóan, vagy keretszerződés formájában.

A géptörés, gépbaleset, elektromos, elektronikus berendezések biztosítása és az építés-szerelés biztosítási szerződések mindig úgy készülnek, hogy a biztosító véletlen, váratlan baleset szerű eseményre fizetni fog, kivéve amit a szerződésből tételesen kizárt. Attól nem kell megijedni, hogy egyes esetekben rengeteg ilyen kizárással találkozunk, ezek jó részére záradékokkal, vagy külön feltételekkel van megoldás.

Szakértő kollégánk segít eligazodni és kiválasztani a számunkra megfelelőt. Keressen minket bizalommal!

Erre van szükségem, beszéljünk!

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.