Támogatott növénybiztosítás

Támogatott növénybiztosítás 

 

Ne bízza az időjárásra!

Díjtámogatott növénybiztosítások

Ha Ön mezőgazdasággal foglalkozik, bizonyára tudja, hogy a mezőgazdasági növénytermesztés sajátossága, hogy munkája az időjárás kiszámíthatatlanságának és megsemmisítő erejének van kitéve. Sőt, minden bizonnyal már a saját bőrén is megtapasztalta, milyen, amikor nem kegyesek hozzánk az égiek.

De ki szeret aggódni? Van megoldás, hogy a sok havi munka ne menjen a kukába.

Soha nem látott szárazság, pusztító viharok

Régebben elég volt felnézni az égre és viszonylag pontosan meg lehetett állapítani mit hoz a holnap. Hellyel-közzel fel lehetett készülni az egész évre és nagyobb bajok nélkül megúszni, nyereséget termelni. Manapság viszont az éghajlatváltozásnak köszönhetően egyre kiszámíthatatlanabb az időjárás, az évszakok is teljesen átalakultak. Hol soha nem látott hőség, kiszámíthatatlan fagy, aszály, hol pusztító viharok, esőzés. Ebben a helyzetben valljuk be, elég rizikós csak a véletlenre bízni a kemény munkánk végeredményét. Hiszen hiába teszünk bele hónapokat, ha kivenni végül nem tudunk semmit vagy csak igen keveset. Van lehetőség enyhíteni a károkat!

 

Minden 20. gazdát kár éri - minimalizálja a veszteséget!

Image
Image

Az időjárás egyre szélsőségesebb és nagyjából minden 20. gazdát kár éri. Ez azért nem kicsi szám, ezért rendkívül fontos, hogy előre felkészüljön minden eshetőségre, amire csak lehetséges. Bizonyára Önnek is fontos, mint minden gazdának, hogy egy káresemény után a veszteségét minimalizálni tudja. Ebben nyújt segítséget Önnek a növénybiztosítás.

A növénytermesztés legjellemzőbb kárai:

- jégverés

- vihar

- felhőszakadás

- tűz

Hazánkban a termelők az időjárási kockázatokra biztosítási szerződést köthetnek, melynek díjához, támogatást vehetnek igénybe.

 

Ki jogosult a támogatásra?

Azok, akik az egységes kérelemben bejelentett mezőgazdasági terület vonatkozásában díjtámogatott mezőgazdasági biztosítási szerződést kötnek. A támogatási igényt a kérelemben is jelezni kell, mert egyébként elesünk a támogatástól.

Meddig köthető a növénybiztosítás?

A biztosításkötés az adott évi vetésszerkezet kialakulásától jellemzően május 31-ig tart (amíg nem károsodott a terület). 

Lehetőség van hagyományos (vagyis nem támogatott) szerződés megkötésére is, azonban a két szerződés tartalmában és díjazásában is egyforma.

Csak a támogatott növénybiztosítás esetében van lehetőség:

- felhőszakadás-, és aszálykár elleni biztosítani a növényeket,

- a biztosítás díjához támogatást igényelni

A díjtámogatás keretösszege

A 2018-as évben a díjtámogatás keretösszege 5 milliárd Ft volt. Egyes támogatott szerződések az éves díj 65%-át kapták vissza támogatásként függetlenül a bekövetkezett és kifizetett káraiktól.

Kedvezmények

A növénybiztosítási szerződéseknél a biztosítóknál kedvezményeket lehet érvényesíteni (kármentességi, volumen), de a kedvezményeket a biztosítók nem automatikusan adják.

Érdemes az ajánlatok kikérését szakemberre bízni és időben elkezdeni, hogy a megfelelően kidolgozott biztosítások közül lehessen választani.

Nem engedjük el a kezét! - végig segítünk a biztosítási időszak alatt

Támogatott növénybiztosítás4 fhd

Biztosítási alkuszként díjmentesen biztosítjuk Önnek, hogy az összes biztosítót megversenyeztetjük és a lehető legkedvezőbb díjat és szolgáltatást alkudjuk ki.

Továbbá a biztosítási időszak alatt végig nyomon követjük a szerződését, segítünk a támogatáshoz szükséges kötelező és határidős dokumentumok kitöltésében, az esetleges területi módosításokban és a kárügyintézésekben.

Szakértőnk segít eligazodni és a legjobb megoldást kiválasztani, keressen minket bizalommal!

 

Nem akarom, hogy az időjárás legyen az úr!

 

Címkék: növény, növénybiztosítás, gazdaság, időjárás, időjárás okozta károk, villámcsapás, villámlás, tűz, jégeső, jég, szárazság, mezőgazdaság, pusztító viharok, kiszámíthatatlan időjárás, növénytermesztés, mezőgazdasági növénytermesztés, időjárási kockázat, támogatás, támogatott növénybiztosítás 

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

+36 88 401 061

+36 88 567 741

nelsonvp@nelsonalkusz.hu

8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.